Pečeme s radostí......z kvalitních surovin! Osvobodili jsme chuť od konzervantů.

Celozrnné masové koláče posypané sýrem

Publikováno 15.03.2014 v 11:21 v kategorii Pečeme zdravě, přečteno: 651x

Chci Vám dokázat, že se dá jist také zdravě a velmi chutně. Pokud máte zájem o celozrnné masové koláče, ráda Vám je upeču. CENA DOHODOU. Více informací na emailu: pecemesradosti@seznam.cz, nebo na tel.: 774562809.
Naše celozrnné masové koláče obsahují 50% vepřového a 50% hovězího mletého masa. Sýr používám EIDAM 30%.
Peču z domácích vajíček, celozrnné mouky v BIO kvalitě a kvalitních surovin. V případě zájmu mne kontaktujte na email: pecemesradosti@seznam.cz, nebo na tel.: 774 562 809. Osobní odběr je možný po předchozí objednávce na adrese Mokré Lazce. Vesnice se nachází mezi Ostravou a Opavou. Rozvoz je možný po dohodě do 20 km.
Proč upřednostňovat CELOZRNNÝ koláč před bílým?
Zdravotní výhody kvalitního celozrnného pečiva vyplývají z jeho složení. Vyrábí se z celozrnné mouky, která obsahuje i vnější vrstvy obilného zrna, které jsou bohaté na vlákninu s obsahem vitamínů, minerálních látek a esenciálních mastných kyselin. Celozrnné pečivo má nízký glykemický index (GI). Pomáhá omezovat chuť k jídlu tím, že vytváří pocit plnosti a sytosti po jídle, což je ideální při redukci váhy. Je to dáno tím, že potraviny s nízkým GI uvolňují energii ze sacharidů pomaleji, což pomáhá bránit nadměrnému kolísání hladiny krevního cukru spojenému s pocity chutí na sladké a potřebou nezdravého dojídání a mlsání.


V první řadě se budu věnovat zdravotnímu hledisku, protože pozitivních účinků na náš organismus má celozrnné pečivo opravdu mnoho. Ale nechci také zapomenout na důležitý aspekt, který ovlivňuje to, zda ho vůbec budeme jíst. A to je chuť. Celozrnné pečivo, ale to platí i o vícezrnném, je velice chutné a má mnohem plnější chuť.


Cenná vláknina

Když se mluví o vláknině, myslí se tím nestravitelné zbytky potravy. Jinak řečeno jedná se o složky potravy, které naše tělo neumí strávit, protože na ně nemá štěpící enzymy. Ale proč je tedy tolik ceněna?

Vláknina i přesto, že není trávena má na náš organismus a především na náš zažívací trakt (zejména funkci střev) velmi příznivé účinky. Jsou známé dva druhy vlákniny. Rozpustná a nerozpustná. Každá z nich působí jinak, ale každá je velmi prospěšná.
-nerozpustná vláknina zvětšuje objem stolice, působí proti zácpě, v žaludku působí pocit sytosti a má příznivý účinek na některá střevní onemocnění (hemoroidy, divertikulitidu), působí rovněž preventivně proti rakovině střev, mimo jiné působí i jako prevence proti zubnímu kazu.

-rozpustná vláknina reguluje absorpci a trávení sacharidů, tuků a především cholesterolu v tenkém střevě, váže žlučové kyseliny, navíc je potravou pro bakterie tlustého střeva, které ji fermentují na mastné kyseliny s krátkým řetězcem, a ty jsou energetickým substrátem pro enterocyty tlustého střeva. Laicky řečeno je udržuje zdravé.

Denně bychom měli zkonzumovat alespoň 30 g vlákniny a toto množství bude snáze dosažitelné, když se naučíme celozrnné pečivo konzumovat pravidelně a nejlépe ho vyměníme za bílé.


Celozrnné těsto musí podle zákona o potravinách obsahovat minimálně 80 % celozrnných mouk, nebo jiných obalových částic obilky z celkové hmotnosti těsta.














Komentáře

Celkem 19 komentářů

  • Karel 15.03.2014 v 11:43 Konečně něco pro chlapy. Pořádná masová bomba:-)


  • Jana K. 15.03.2014 v 12:09 Vynikající nápad. Hned bych si dala!


  • Jaroslav 15.03.2014 v 13:40 Už jsem je ochutnal a jsou chuťově výborné!


  • Jiřina 15.03.2014 v 15:23 Tyto koláče by určitě uvítali moji chlapi, kteří jsou spíše přes maso a ještě by si je pokapali kečupem, vypadají velice dobře a určitě tak i chutnají. Myslím si, že také mi a ženské populaci moji rodiny by chutnaly také. Určitě se ozveme a objednáme si je. Zrovna tak koláče povidlové a makové, ty máme všichni moc rádi. Brzy naslyšenou Jiřina z Opavy.


  • Venca 16.03.2014 v 14:51 Tak ty jsou fakt boží. Všechny jsem sežral. Vendelín


  • Alena Janováčová 16.03.2014 v 14:54 Zdraví všechny příznivce masových jídel. Moc mě těší veliký zájem o tuto masovou baštu. S pozdravem Ali.


  • Mirka. K 19.03.2014 v 18:35 Kombinace vepřového s hovězím opět nezklamala. Byli naprosto skvělé.


  • Jura 20.03.2014 v 09:41 Děláte mi chutě, tak idu do teho:-)


  • Jura 22.03.2014 v 11:16 Objednal, kupil, zkusil a je to mooc fajne!!!


  • Alena Janováčová 24.03.2014 v 12:59 Co víc dodat, jsme moc rádi, že Vám chutnali :-)


  • Standa 27.03.2014 v 09:37 Lepší než pizza!!!!


  • Karla 14.04.2014 v 18:53 I když jim říkáte koláče pro chlapy, tak i nám ženským moc chutnali. Super nápad.


  • Aleš 17.04.2014 v 21:54 Výborné k pivíčku, už se těším zase na nějakou akcičku . Pak se ozvu. Aleš


  • Kamil 22.04.2014 v 18:26 Zkusili jsme masové koláče, byly naprosto výborné.


  • Hanka 14.08.2014 v 17:39 Lepší než pizza a ZDRAVÉ


  • Petra 17.08.2014 v 18:24 Fájnééé


  • Vojtěch 22.08.2014 v 08:57 Nejlepší koláče na trhu.


  • Anonymní 29.08.2014 v 21:04 Nášup plný masa


  • Petr 02.09.2014 v 10:25 Děkujeme za zaměstnance nejmenované firmy. Masové koláče všem moc chutnali, dobrý nápad.


  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?